Joskus pari vuotta sitten tein ekaa kertaa macaron-leivoksia, mutta en muistanut ottaa ohjetta ylös..:/
Nytten oon sitte ettiskelly kauan jotain hyvää macaronleivos ohjetta joka olisi edellisen veroinen..
..nyt sitte tein macaronit tällä ohjeella ja ne onnistuivat odotettua paremmin.. :)
viikonloppuna tein erivärisiä pohjia samalla ohjeella, valmiiksi pakkaseen.. joten voin sanoa että ohje on hyvä!! :D
Alkuperäisen reseptin löydät täältä :
Macaron-leivos
2 kananmunan valkuaista
150 g tomusokeria
100 g mantelijauhetta
3/4 tl perunajauhoja
(elintarvikeväriä)
Vatkaa valkuaiset puhtaassa astiassa kuohkeaksi.. Lisää tomusokeri ja vatkaa niin kauan että vaahdosta tulee huomattavasti paksumpaa ja kiiltävää..
Sekoita perunajauho ja mantelijauhe sekaisin. Sekoita varovasti valkuaisvaahdon joukkoon.
Värjää halutessasi mieleisellä elintarvikevärillä.
Laita macaron leivosmassa pursotin pussiin ja pursota leivinpaperille haluamasi kokoisia leivoksia. Jätä leivoksille leviämisvara ja anna olla huoneen lämmössä kuivumassa 15-60 min. Paista 200 asteessa n.10-15 minuuttia (koosta riippuen). Leivos saa olla hiukan kostea sisältä.
Nosta paistetut leivokset jäähtymään. Pohjat voi pakastaa sellaisenaan tai täytettyinä (täyttämättömät säilyvät paremmin)
Appelsiini-suklaa täyte:
200g appesiini tuorejuustoa
tummaa suklaata sulatettuna
Sekoita tuorejuusto ja sula-suklaa sekasin. Lisää halutessasi tomusokeria.
Pursota tähtityllalla toiselle macaron pohjalle ja asettele toinen pohja tämän päälle. Spritsaa suklaasta raidat leivoksen pinnalle. Säilyy jääkaapissa paripäivää ( jos sitäkään mikäli syöjiä riittää ;) )
Tosi hyvin onnistu sulla nää! Nii nättei~ Kokeilenpa itekin tätä ohjetta, jos onnistuis. :D
VastaaPoistaKuulostaa toteuttamiskelpoiselta suunnitelmalta ;D Ite oon askarrellu nyt muutamana viikonloppuna macaron-leivospohjia ihan pakkaseen ja sit täyttänyt herkkujen puutteeessa erilaisilla täytteillä :)
Poista