Hae tästä blogista

tiistai 20. lokakuuta 2015

KANA-VOILEIPÄKAKKU

   Voileipäkakut ovat yksi lemppareista suolaisista kakuista/leivoksista. Yleensä sorrun aina kinkku- tai lohi täytteiseen kakkuun. Kasvis- tai kanatäytteiset ovat vähän vieraampia tuttavuuksia. 

Joten siskoni innoittamana päätin ihan kokeilumielessä tehdä tällaisen kakun..

- Yleensä teen itse oman leivän voileipäkakkuihin, mutta koska olin laiska lomailia ja halusin nopeasti herkkujen ääreen :D (sorruin valmiiseen kauppaleipään)

! Ensikerralla monipuolisemmat täytteet ja inspiraatio valloilleen makuyhdistelmien suhteen..!

 
12 palaa vehnäpaahtoleipää
 
kostutus: maitoa/kanalientä
 
Täyte:

400-500g kanaa

1-2 rkl curryä

suolaa

oliiviöljyä

200g tuorejuustoa

mausteita: voit maustaa omien makunystyröiden mukaan ihan vapaasti koska kaikki eivät pidä kovin mausteisesta..
( mutta tässä minun oma maustamis versioni: 2 tl oregaanoa, 3 tl basilikaa, (suolaa tarvittaessa), 1 tl mustapippuria, hyppysellinen valkopippuria, tuoretta persiljaa halutessaan, 1 rkl broilerimaustetta, 1-2 tl paprikajauhetta, rosmariinia ( oikeestaan vähän kaikkee mitä maustekaapista löytyy ;) )  ) 

n. 50 g majoneesia

1 keltainen paprika

1/2 punainen paprika

Täytteen valmistus:

Kuumenna tilkka oliiviöljyä paistinpannussa. Lisää curry ja kuumenna sitä puulastalla sekoittaen. Lisää kanafileet. Paista kana kauniin kullanruskeaksi. Kuutioi kypsät kanafileet paloiksi . Mausta suolalla ja ( valmiilla broilerimauste seoksella ).
 Anna jäähtyä. Pese ja kuutioi paprikat.
Lisää kaikki aineet kulhoon ja sekoita tasaiseksi täytteeksi. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja muita mausteita :)

Kokoaminen:

Asettele paripäivää vanhat leipäviipaleet leikkuulaudalle tai valmiiksi tarjoilulautaselle.
Kakkuun tulee kolme kerrosta joista jokainen kostutetaan huolellisesti kauttaaltaan kakkua koottaessa.
Asettele ensimmäiset neljä palasta ja kostuta. 
Lisää puolet täytteestä ja levitä tasaisesti.
 Tee seuraava kerros samalla tavalla. Kun sinulla on aseteltuna viimeinen kerros leipäpalasia.. kostuta huolellisesti ja runsaasti! Kääri tuorekelmuun ja laita kylmään odottamaan kuorruttamista (mieluiten seuraavaan päivään). Voit laittaa kakun päälle jonkin tasaisen levyn 
(leikkuulauta tai vaikka pelti ) painamaan kakun muotoja ja pintaa tasaiseksi.
 Muista ennen kakun koristelua, kostuta tarvittaessa!

Koristeeksi:


200g tuorejuustoa ( voi olla myös maustamatonta, tai valmiiksi maustettua (esim. yrtit))
majoneesia (ei välttämätön)

Broileri/kalkkuna-leikkeleitä 

200g kirsikkatomaatteja

1 paprika

tuoretta salaattia

500g viinirypäleitä

nippu tuoretta persiljaa (tai muita 
tuoreita yrttejä)

1 mandariini/satsuma

- Koristelun aikana mielikuvitus valloilleen! Ihaninta se että saa käyttää omaa luovuutta koristeluun ja esillepanoon, sekä pikkuiset näpertelytkin on sallittua. ;)

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti