Hae tästä blogista

maanantai 19. lokakuuta 2015

MOKKA-KAKKUSET



Kaikki tuntevat varmasti mokkapalat.
  - vähän vaihtelua perinteiseen mokkapala leivokseen.
Ohjeet vaihtelevat varmasti tietolähteestä riippuen, mutta itse käytin erään vanhan kotitalouskirjan ohjetta:


Mokkapalat 

Pohja:

2 kananmunaa 
2 dl sokeria
1 dl maitoa
100g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl leivinjauhetta 

(mikäli haluat suklaisen pohjan ota vehnäjauhoista 
2-3 rkl pois ja korvaa kaakaojauheella) 
Kuorrute:

25g voi sulaa
n.1/4 dl kylmää kahvia
2 dl tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
(1 tl vaniliinisokeria)

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla.

Pohjan valmistus:

Vatkaa munat ja sokeri  kuohkeaksi vaahdoksi
 sulata voi pienessä kasarissa, sekoita maidon kanssa sekaisin. Mittaa kuivat-aineet ja kulhossa ja siivilöi. Lisää munavaahtoon vuoroin pieni määrä jauhoseosta ja rasva-maitoseosta.
Loppu tuloksena pitäisi olla tasainen massa. 
Levitä uuni pellille. Paista uunin keskitasossa niin kauan ettei taikinaa tartu tikkuun.

Muunnokseni mokkapaloista oli vähän omaperäinen mokka-kakkunen, joita tein neljä kappaletta. - Yhteen kakkuun tuli kolme, n. 8 cm halkaisialtaan olevaa pyöreää valmista pohjapalaa.  (Leikkaa kaikki palaset valmiiksi) 

! Mikäli pohja on todella kuiva, kostuta halutessa kahvilla!

Valmista kuorrute

Mittaa kahvi ja pistä pakkaseen hetkeksi kylmymään
- Sekoita voisula ja kylmä kahvi. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja kaakaojauhe. 
(Mausta halutessa vaniljasokerilla)

Kaada valmis kuorrute pyöreiden pohjapalojen pinnalle, kaikkien kolmen!
Laita kiinteytymään jääkaappiin. 

Special täyte:

200g tuorejuustoa
(0,5-1 dl) tomusokeria oman maun mukaan

Pehmitä tuorejuusto pallovatkaimella ja lisää siivilöity tomusokeri.

Kokoaminen:
Asettele kaksi palasta täytepuolet vastakkain, levitä tuorejuustoseos toisen pohjanpäälle ja laita kansipalanen kuorrutepuoli täytettä vasten.
Levitä ohut kerros tuorejuustotäytettä kakkusen pinnalle, laita pakkaseen ja anna olla 2-4 h.
       

- Ota kakkuset pakkasesta ja pintaa ne valkoisella sokerimassalla.
Laita kakkuset jääkaappiin odottamaan koristelua pikeerillä.

Pikeeri:

50g kananmunan valkuaista
250g tomusokeria
(haluamasi elintarvikeväri)
Neljällä erilaisella koristelulla :)

- Vatkaa yleiskoneella valkuaisia ja tomusokeria niin kauan, ettei se valu enää reunoista.
 -värjää haluamasi määrä (mustalla) elintarvikevärillä ja pursota pursotinpussilla koristeita. 

- tarjoile minikakkuset kahvin kera pienempiin paloihin leikattuna :)

Nauti! <3


2 kommenttia:

  1. Onpa kiva blogi ja tosi ihanan näkösiä leipomuksia!! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle ja kiva kuulla..^^
      kehittämis ideoita ja palautetta otan mielelläni vastaan ja kommentit ovat enemmän kuin tervetuleita :D

      Poista