Kaikki tuntevat varmasti mokkapalat.
- vähän vaihtelua perinteiseen mokkapala leivokseen.
- vähän vaihtelua perinteiseen mokkapala leivokseen.
Ohjeet vaihtelevat varmasti tietolähteestä riippuen, mutta itse käytin erään vanhan kotitalouskirjan ohjetta:
Mokkapalat
Pohja:
2 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl maitoa
100g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl leivinjauhetta
(mikäli haluat suklaisen pohjan ota vehnäjauhoista
2-3 rkl pois ja korvaa kaakaojauheella)
Kuorrute:
25g voi sulaa
n.1/4 dl kylmää kahvia
2 dl tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
(1 tl vaniliinisokeria)
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
Pohjan valmistus:
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
sulata voi pienessä kasarissa, sekoita maidon kanssa sekaisin. Mittaa kuivat-aineet ja kulhossa ja siivilöi. Lisää munavaahtoon vuoroin pieni määrä jauhoseosta ja rasva-maitoseosta.
Loppu tuloksena pitäisi olla tasainen massa.
Levitä uuni pellille. Paista uunin keskitasossa niin kauan ettei taikinaa tartu tikkuun.
Muunnokseni mokkapaloista oli vähän omaperäinen mokka-kakkunen, joita tein neljä kappaletta. - Yhteen kakkuun tuli kolme, n. 8 cm halkaisialtaan olevaa pyöreää valmista pohjapalaa. (Leikkaa kaikki palaset valmiiksi)
! Mikäli pohja on todella kuiva, kostuta halutessa kahvilla!
Valmista kuorrute:
Mittaa kahvi ja pistä pakkaseen hetkeksi kylmymään
- Sekoita voisula ja kylmä kahvi. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja kaakaojauhe.
(Mausta halutessa vaniljasokerilla)
Kaada valmis kuorrute pyöreiden pohjapalojen pinnalle, kaikkien kolmen!
Laita kiinteytymään jääkaappiin.
Special täyte:
200g tuorejuustoa
(0,5-1 dl) tomusokeria oman maun mukaan
Pehmitä tuorejuusto pallovatkaimella ja lisää siivilöity tomusokeri.
Kokoaminen:
Asettele kaksi palasta täytepuolet vastakkain, levitä tuorejuustoseos toisen pohjanpäälle ja laita kansipalanen kuorrutepuoli täytettä vasten.
Levitä ohut kerros tuorejuustotäytettä kakkusen pinnalle, laita pakkaseen ja anna olla 2-4 h.
- Ota kakkuset pakkasesta ja pintaa ne valkoisella sokerimassalla.
Laita kakkuset jääkaappiin odottamaan koristelua pikeerillä.
Pikeeri:
50g kananmunan valkuaista
250g tomusokeria
(haluamasi elintarvikeväri)
- Vatkaa yleiskoneella valkuaisia ja tomusokeria niin kauan, ettei se valu enää reunoista.
-värjää haluamasi määrä (mustalla) elintarvikevärillä ja pursota pursotinpussilla koristeita.
- tarjoile minikakkuset kahvin kera pienempiin paloihin leikattuna :)
Nauti! <3
Onpa kiva blogi ja tosi ihanan näkösiä leipomuksia!! :-)
VastaaPoistaKiitos sinulle ja kiva kuulla..^^
Poistakehittämis ideoita ja palautetta otan mielelläni vastaan ja kommentit ovat enemmän kuin tervetuleita :D