Suklaisia kakkupohjia joista rupean väkertämään kakkua hyvälle ystävälleni lahjaksi :)

Pohja:
6 kpl kananmunia
200 g sokeria200 g vehnäjauhoja
50 g perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3-5 rkl kaakaojauhetta
Paista 175 asteisen uunin keskitasossa n. 15-25 min, kakun koosta riippuen!
- mutta toisaalta voi riippua hyvin paljon uunistakin..
Mutta perus: Kakku valmis: kun taikinaa ei tartu tikkuun (ja on "vetäytynyt" vuoan reunoista ja on kimmoisa pintaa painaltaessa. :))
Pohjan valmistus:
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi ja sekoita kuivat-aineet keskenään. Lisää ne vielä siivilän läpi vaahdon joukkoon pienissä erissä ja sekoita tasaiseksi massaksi.
Minun tapauksessani jaoin taikinan kahteen pyöreään valmiiksi voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. (halkaisialtaan n. 22 cm ja 18 cm)
Paista!
Paiston jälkeen anna jäähtyä ja kumoa pois vuoista. Pakasta!
- Tänään otin kakkupohjat pakkasesta noin puolituntia ennen kakun täyttämistä
ja leikkasin ne kolmeen osaan: ja sitten miettimään täytteitä!
Kostutus:
Maitoa (maustettuna vaniljalla), sokerivettä, mehua
Täytteet:
----------------------------------------------------------------------------
(Täyte 1:)
Suklaa -täyte:
4 dl vispikermaa
3-5 rkl kaakaojauhetta
4 rkl tomusokeria
50-60 g tummaasuklaata raastettuna ja karkeaksi rouhittuna
Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi ja lisää kaakaojauhe, tomusokeri ja suklaa..
Sekoita ainekset sekaisin..
----------------------------------------------------------------------------
(Täyte 2:)
Vanilja -täyte:
2 dl vispikermaa
2,5 dl valmista vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 rkl tomusokeria
2-3 tl vaniljasokeria
200g maustamatonta(/vaniljan makuista) tuorejuustoa
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisäää tuorejuuto ja tomusokeri. Vatkaa vaniljakastike toisessa kulhossa.
Yhdistä vaahdot. Maistele ja lisää tarvittaessa vaniljasokeria.
-----------------------------------------------------------------------------
(Täyte 3:)
Banaani -täyte
1- 1,5 dl aprikoosihilloa
2 banaania
2 rkl sitruunamehua
Kuori ja pilko banaani kuutioiksi. Sekoita sitruunamehun kanssa sekaisin. Lisää aprikoosihillo. Sekoita tasaiseksi massaksi!
KOSKA YSTÄVÄNI ANTOI VAPAAT KÄDET KAKUN SUHTEEN,
KAKUN TÄYTTEET OVAT EKAA KERTAA KOKEILUSSA JA ODOTTELEN PALAUTETTA MAKUYHDISTELMÄSTÄ JOTTA TIIÄN ONKO EES SYÖTÄVÄÄ :D
Kakun kokoaminen:
kokonaan näiden kahden pohjan kesken.
- Levitä koko pohjan alueelle paitsi jätä reunoihin hiukan kakkupohjaa näkyviin.
Jaa (täyte 1) suklaatäyte puoliksi, ja
ota toisesta puolikkaasta suurinosa isompaan kakkuun ja loput pieneen. Levitä tasaiseksi kerrokseksi.
Jatka kasaamista kerroskerrokselta..
Huomioi:
seuraavaan kerrokseen loput suklaatäytteestä ja vain osa vaniljatäytteestä!
Jätä tätä vielä kakun pintaan!
Lopuksi levitä SOPIVA kerros
vaniljatäytettä kakunpintaan ja laita odottamaan kylmään "kuorrutusta" ! ;)
Pinnalle:
750g sokerimassaa
- Kaulitse sokerimassa tomusokeritetulla alustalla
ohueksi (n. 2,5-3 mm) levyksi joka saa olla REIPPAASTI KAKUN HALKAISIAA SUUREMPI!
Levitä kakun pinnalle ja tasoittele kakun pinta tasaiseksi!
Leikka ylimääräinen sokerimassa pizzaleikkurilla tai veitsellä siistiksi..
Koristelu:

-marsipaaniruusut,
-neilikat ja muut kukkaset
-koristegeelit
-sokerikuulat
-värjätyt sokerit
-nonpparellit
-väri- ja (=blingbling) kimallejauheet :)
yms..
Kerta toisensa jälkeen palaan taas tähän ajatukseen:
Toisinaan en vaan osaa lopettaa koristelua tarpeeksi ajoissa ja jonka takia lopputuloksena yleensä yksi SeKaSorTO :D
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti