Hae tästä blogista

torstai 22. lokakuuta 2015

SUKLAINEN-BANAANIKAKKU

      Nyt PITKÄSTÄ aikaa innostuin paistamaan pari kakkupohjaa..
 Suklaisia kakkupohjia joista rupean väkertämään kakkua hyvälle ystävälleni lahjaksi :)



Pohja: 


6 kpl  kananmunia  
200 g sokeria
200 g vehnäjauhoja
50 g perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3-5 rkl kaakaojauhetta

Paista 175 asteisen uunin keskitasossa  n. 15-25 min, kakun koosta riippuen!
- mutta toisaalta voi riippua hyvin paljon uunistakin..
Mutta perus: Kakku valmis: kun taikinaa ei tartu tikkuun (ja on "vetäytynyt" vuoan reunoista ja on kimmoisa pintaa painaltaessa. :))

Pohjan valmistus:


Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi ja sekoita kuivat-aineet keskenään. Lisää ne vielä siivilän läpi vaahdon joukkoon pienissä erissä ja sekoita tasaiseksi massaksi. 

Minun tapauksessani jaoin taikinan kahteen pyöreään valmiiksi voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. (halkaisialtaan n. 22 cm ja 18 cm)
Paista!

Paiston jälkeen anna jäähtyä ja kumoa pois vuoista. Pakasta! 


Hmmmm..

- Tänään otin kakkupohjat pakkasesta noin puolituntia ennen kakun täyttämistä
ja leikkasin ne kolmeen osaan: ja sitten miettimään täytteitä!

Kostutus: 

Maitoa (maustettuna vaniljalla), sokerivettä, mehua

Täytteet:



----------------------------------------------------------------------------

(Täyte 1:)

Suklaa -täyte:

4 dl vispikermaa
3-5 rkl kaakaojauhetta
4 rkl tomusokeria
50-60 g tummaasuklaata raastettuna ja karkeaksi rouhittuna

Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi ja lisää kaakaojauhe, tomusokeri ja suklaa.. 
Sekoita ainekset sekaisin..

----------------------------------------------------------------------------

(Täyte 2:)

Vanilja -täyte:

2 dl vispikermaa 
2,5 dl valmista vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 rkl tomusokeria
2-3 tl vaniljasokeria
200g maustamatonta(/vaniljan makuista) tuorejuustoa

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisäää tuorejuuto ja  tomusokeri. Vatkaa vaniljakastike toisessa kulhossa.
Yhdistä vaahdot. Maistele ja lisää tarvittaessa vaniljasokeria.

-----------------------------------------------------------------------------

(Täyte 3:)

Banaani -täyte

1- 1,5 dl aprikoosihilloa
2  banaania
2 rkl sitruunamehua

Kuori ja pilko banaani kuutioiksi. Sekoita sitruunamehun kanssa sekaisin. Lisää aprikoosihillo. Sekoita tasaiseksi massaksi!


KOSKA YSTÄVÄNI ANTOI VAPAAT KÄDET KAKUN SUHTEEN,
KAKUN TÄYTTEET OVAT EKAA KERTAA KOKEILUSSA JA ODOTTELEN PALAUTETTA MAKUYHDISTELMÄSTÄ JOTTA TIIÄN ONKO EES SYÖTÄVÄÄ :D

Kakun kokoaminen:

Kostuta kakkupohja huolellisesti ja levitä (täyte 3) banaanitäyte 
kokonaan näiden kahden pohjan kesken.
- Levitä koko pohjan alueelle paitsi jätä reunoihin hiukan kakkupohjaa näkyviin.
 


Jaa (täyte 1) suklaatäyte puoliksi, ja
ota toisesta puolikkaasta suurinosa isompaan kakkuun ja loput pieneen. Levitä tasaiseksi kerrokseksi. 
- Ja sopiva kerros vaniljatäytettä (täyte 2) täytteen 1 päälle.

Jatka kasaamista kerroskerrokselta..

Huomioi: 
seuraavaan kerrokseen loput suklaatäytteestä ja vain osa vaniljatäytteestä!
Jätä tätä vielä kakun pintaan! 

Lopuksi levitä SOPIVA kerros
 vaniljatäytettä kakunpintaan  ja laita odottamaan kylmään "kuorrutusta" ! ;)


Pinnalle:


 750g sokerimassaa

- Kaulitse sokerimassa tomusokeritetulla alustalla
 ohueksi (n. 2,5-3 mm) levyksi joka saa olla REIPPAASTI KAKUN HALKAISIAA SUUREMPI!
       Levitä kakun pinnalle ja tasoittele kakun pinta tasaiseksi! 
Leikka ylimääräinen sokerimassa pizzaleikkurilla tai veitsellä siistiksi..


Koristelu:

 
-marsipaaniruusut,  
    -neilikat ja muut kukkaset
-koristegeelit
-sokerikuulat
-värjätyt sokerit
-nonpparellit
-väri- ja (=blingbling) kimallejauheet :)
yms..

Kerta toisensa jälkeen palaan taas tähän ajatukseen:
Toisinaan en vaan osaa lopettaa koristelua tarpeeksi ajoissa ja jonka takia lopputuloksena yleensä yksi SeKaSorTO :D
















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti