Levykakku hmm...
- mukavaa vaihtelua tavallisten

( Tässä levykakussa, jonka sain tehdä koulussa
on käytetty valmiita vetopohjia..
Mutta kotona tehdessä valmiit vetopohjat voi
korvata helposti käääretorttupohjilla! :) )
---------------------------------
Kääretorttupohja:
(tee taikina x 3, jotta saat levykakun kolmeen kerrokseen tarvittavat pohjat)
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 1/2 - 3/4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat-aineet keskenään sekaisin.
Siivilöi ne valmiin munavaahdon joukkoon. Sekoita tasaiseksi massaksi.
[ ohjeessa on tavallista enemmän
jauhoja sillä pohjat saavat olla tiiviimpiä kuin tavallisesti! ]
Paista leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä pohjia 225 asteessa
6-8 minuuttia tai kunnes taikinaa ei enää tartu tikkuun!
Anna pohjien jäähtyä kunnolla ja siisti reunat!
pakasta halutessasi..
( ota pohjat sulamaan tarpeeksi ajoissa ennen kakun täyttämistä)
--------------------------------------------------------
Täytteet:
Kermavaahto:
1 litraa kermaa
65 g tomusokeria
-vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sokeri vatkauksen loppuvaiheessa"!
[ Huomio: Kermaa jää mitä suurella todennäköisyydellä yli, mutta se käytetään kakkuun pinnalle pursotuksiin! vatkataan sitten tarvittaessa lisää! :) ]
(vadelma)marmeladia
--------------------------------------------------------------------------------
Levykakun kokoaminen
Yhteen levykakkuun tulee kolme kääretorttupohjaa (tai vetopohjaa)
ja jotka kostutettiin keitetyllä sokerivedellä (mutta myös tuoremehut sekä maito ja esim. säilykehedelmäpurkkien ylimääräinen mehu käy
hyvin meille kotileipureille :))
! Muista kostuttaa kaikki levykakunpohja palaset huolellisesti !
Kostutettuasi levykakunpohjan, levitä siihen tasainenkerros (vadelma)marmeladia,
jonka päälle sopiva kermavaahtokerros.
Jatka täyttämistä kerroskerrokselta kunnes olet asettanut kansipalan päällimmäiseksi.
Kostuta ja levitä ohut kerros marmeladia kannelle peittämään huokoset ja kiinnittämään kaikki irtomurut kakunpintaan, jolloin ne eivät tule (lopulliseen pintaan) levittäessä kermaan!
Levitä kermavaahdosta lopuksi peittävä ja tasainen kerros kakunpintaan
sekä ohutkerros myös kakun ulkoreunoille
Mikäli haluat kakun reunaan paahdetuista mantelilastuista rösöisen ja kullanruskean pinnan-
asettele kakun ulkoreuna hiukan työtason ulkopuolelle ja painele hellästi mantelilastuja kakkuun laakea astia heti kakun alapuolella
(näin mantelilastuja ei mene hukkaan ja ne eivät likaannu koska putoavat takaisin puhtaaseen astiaan) :)
- vaihtoehtoisesti erilaiset reunapursotukset -
---------------------------------------------------------------------------------
Koristelu:
erilaiset kermapursotukset
marsipaaniruusuja
suklaakoristeita
sokerikuulia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti