Hae tästä blogista

sunnuntai 6. joulukuuta 2015

HEDELMÄINEN VALMISTUJAIS -KAKKU

Hyvää itsenäisyys-
päivää!  
ja onnea kaikille nyt tänä syksyllä valmistuneille ja valmistuville opiskelioille! :)

Nyt tänä viikonloppuna kakkua ( ja muuta pientä purtavaa ) on saanut tehdä urakalla valmistujaisjuhliin, joten  itsenäisyyspäiväkakku jäi valitettavasti toissijaiseksi tänä vuonna. Mutta onneksi kakku, jonka tein oli tässä tapauksessa puhtaan valkoinen.  Syvänsiniset ruusut tekivät kakusta hieman isänmaallisen, ja ilman ylioppilaslakkia kakku olisi ollut loistava Itsenäisyyspäivä -kakku! :) Mutta jokatapauksessa: Itsenäisyyspäivä on vietetty Tuntemattomansotilaan ja  kakun merkeissä.. Ja muutenkin tämä pikkuinen "yhdistelmäkakku" oli täydellistä puuhaa näin sateiseksi viikonlopuksi :)


Kakkupohja:

8 kananmunaa
vajaa 4dl sokeria
2  1/2 dl karkeaa vehnäjauhoja
4-5 dl venhäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivataineet keskenään sekaisin ja siivilöi kuohkeaan munavaahtoon.
Voitele suorakulmainen uunivuoka voilla ja jauhota vehnä/korppujauhoilla.

Paista 175 asteisessa uunissa niin kauan että taikinaa ei tartu tikkuun. (n. 40-60 min)
Anna kakun jäähtyä vuoasta irrotettuna. (Halutessasi pakasta jäähtynyt kakkupohja)

Valmista täytteet:

5dl kermaa
200 g tuorejuustoa appelsiini
tomusokeria

Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää notkistettu tuorejuusto ja mausta tarvittaesssa tomusokerill

1 prk pilttiä (aurinkoinen)
säilyke persikoita kuutioituna ja valutettuna (ylimääräinen neste otettu pois)

Sekoita piltti ja persikka kuutiot sekaisin ja mausta sokerilla.
 
Kostutus: 

 vaniljasokerilla maustettua maitoa

Leikkaa kakkupohja kolmeen samankokoiseen osaan. Kostuta pohjapalat ja asettele ensimmäisen pohjan päälle kaikki piltti-persikkaseos ja levitä melkein kakun ulkoreunoille saakka.. Ota appelsiinituorejuusto-täytettä ja levitä piltti-persikkaseoksen päälle.. Asettele seuraaava pohjapala täytteiden päälle ja tasoittele huolellisesti (lopputuloksesta halutaan mahdollisimman särmikäs ja tasainen pinta)
Kostuta seuraava pohjapalanen ja levitä vain appelsiinituorejuustotäytettä (runsas kerros) tähän väliin.  Asettele kansipala ja kostuta se.. Levitä sen pinnalle ja kakunreunoille ensin ohut ja lopuksi melko peittävä kerros appesiinituorejuustoa.  Laita odottamaan kylmään

Pinnalle: 

 väh. 1000g sokerimassaa
ota massasta sivuun vajaa 300g 
lakkia ja muita koristeita varten.
Kaulitse sokerimassa ohueksi levyksi (2,5-3 mm). Rullaa hiukan tomusokeroitu massa kevyesti rullaksi ja asettele kakku pöydälle. Rullaa sokerimassa kakunpinnalle niin etttä joka puolelle kakkua jää sen verran ylimääräistä sokerimasssaa että se ei repeile reunoja tasoitellessa. Leikkaa ylimääräinen, puhdas sokerimassa pois ja valmista siitä ylioppilaslakki mikäli et tehnyt sitä aikaisemmin.. Ota haluamasi kokoinen pala sokerimassaa.. Pyörittele palloksi ja muotoile tasaisella pinnalla lakin muotoiseksi. Ota mustaa sokerimassaa ja valmista lippa. Tee halutessasi ohut mustanauha vielä lipan päälle, ja kiinnitä se pienellä määrää vettä kiinni lakkiin valkoiseen osaan. Paina sokerikuula suunnilleen hatun keskelle mustaan reunukseen. Halutessasi voit koristella hatun elintarvikekäyttöön soveltuvalla helmiäis/kimallejauheella ja pienellä marsipaaniruusulla.. [kimalle jauheen olen ostanut Pikkuruisesta puodista. Mistä olen ostanut myös suurimman osan elintarvikeväreistäni ja kaikki erikoissemmat kakku/leivontatarvikkeet joita ei löydä normaalista marketeista... Linkkiä painamalla pääset tutustumaan puodin tarjontaan :) ]

Koristele kakunpinta värisävyltään samanlaisillamarsipaaniruusuilla, sokerimassasta tehdyillä lehdillä, hopeisilla sokerikuulilla, tummasuklaa spritsauksilla ja suklaa rouheella (yms) :D ja asettele lakki haluamaasi kohtaa kakkua ja..

- Nauti! :)
 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti