Toiveissa oli jonkinlainen suklaakakku..
ja sit rupesin leivontakirjojen puutteessa ettii netistä jotain kivaaa.. Löysin tämän ohjeen, joka pomppasi tietokoneen ruupulta suoraan näkökenttääni:
SUKLAINEN JUUSTOKAKKU
[tähän alkuperäiseen ohjeeseen pääset painamalla äskeistä linkkiä..] Kattelin aikani jääkaappia miettien et onnistusko tätä kakkua tehä.. lopputulos oli se et, mie rupesin aineksien puutteessa soveltaa ja säheltää!
Tää oli eka kerta elämässäni kun tein paistettavaa juustokakkua jännitys tiivistyi paistoajan loppupuolella..
- Oolikohan oma muunnos suurikin virhe ja hyytyykö kakku!? loppujen lopuksi voin sanoa että tarina päättyi onnellisesti ja kakku maistui kaikille vieraillekkin :) Muttaa seuraavaksi oma muunnos ohjeesta:
(n 18 cm halkaisialtaan oleva irtopohja -vuoka, pohja vuorattuna leivinpaperilla)
Pohja:
130 g kaura- ja suklaahippu -keksejä
70 g suklaata rouhittuna
1 rkl kaakaojauhetta
50 g voita
Laita uunikuumenemaan 175 asteeseen.
Murskaa keksit ja sekoita suklaan ja kaakaojauheen kanssa laakeassa kulhossa.
Kaada sulatettu voi keksimurujen pinnalle ja sekoita tasaiseksi
Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuan korkuiset palat ja kiinnitä voin avulla vuoan seinämiin kiinni. (voitele pienellä määrällä voita vuoan sisäreuna ja paina leivinpaperipalat kiinni..) Kaada keksiseos vuoan pohjalle ja painele lusikkaa apuna käyttäen sitä vuoan reunoille (suunnilleen puolen väliin vuokaa) ja pohjalle.
- laitoin vuoan jääkaappiin odottamaan täytteen teon ajaksi, ja muotoilin vähän jähmeää pohjaa ja reunoja käsillä vielä ennen paistoa.
Täyte:
200 g tuorejuustoa
2 dl sokeria
100g valkosuklaata sulatettuna n. 1 rkl kermaan
3 kananmunaa
sekä 1 kpl hedelmäpilttiä
(maustettuna sokerilla)
Sulata suklaa pienessä määrää kermaa pienessä kasarissa. Sekoita kaikki täytteen ainekset kulhossa sekaisin. Kaada täyte keksipohjalle. Ota sokerilla maustettu piltii ja tiputtele siitä teelusikalla sinnesuntänne täytteeseen. Sekoita lusikalla hiukan, niin ettei piltti katoa täytteen sekaan kokonaan (pinnalle muodostuu marmori kuvio mutta mikä ei näkynyt hirveästi paiston jälkeen :/ )
- Paista kakkua kunnes on hyytynyt ja saanut kauniin värin pintaansa. Ota kypsä kakku uunista ja anna jäähtyä huoneen lämmössä jonkun aikaan. Irroita vuoan reunat ja anna jäähtyä. Pistä kakku kakkulautaselle ja kylmään odottamaan maistajiaan. Tarjoile mieluiten seuraavanapäivänä jolloin kakku on parhaimmillaan..
Koristele kakku ennen tarjoilua haluamallasi tavalla:
Itse levitin rouhittua tummaasuklaata kakunpinnalle ja hunnutin päälle tomusokeria :3
Kakku hyytyi mukavasti ja kehotuksista huolimatta tarjoilin kakkua samana päivänä. Mutta vieraille maistui ja itsekkin olin erittäin tyytyväinen kokeiluuni :D
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti