Hae tästä blogista

perjantai 18. joulukuuta 2015

KARPALO- JA APPELSIINI FUDGE

Aikaisemmin olen tehnyt jouluna
 jonkinlaisia toffeita mutta nyt oli aika vaihtaa ohjetta..
Meni aikansa kunnes löysin tämän ohjeen hyvän ystäväni avustuksella. Ohjeena tämä fudge oli mielenkiintoisin, joka kirjojen ja netin syövereistä sitten lopulta päätyi kokeiltavaksi. Ja lopputulokseni nähtyä voin sanoa että valinta oli hyvä! :)

Fudge

2 dl kuohukermaa
1/2 tl suolaa
1 1/2 dl glukoosisiirappia
2 1/2 dl sokeria
2 rkl siirappia
1/2 dl vettä
1 1/2 dl tomusokeria
1 rkl vettä 
(1 tl vaniljasokeria)

Sekoita kerma ja suola erillisessä astiassa. Laita paksupohjaiseen kattilaan siirapit, sokeri ja vesi.
Mittaat lämpötilaa digitaalisella mittarilla.. Valmista tomusokeri, vesi (ja vaniljasokerista) seos erillisessä astiassa. Laita sivuun odottamaan. Ota kattila ja keitä seosta 124 asteeseen ja lisää kerma-suola. Seos rupeaa kuohumaan ja rätisemään, joten älä säikähdä! ja muutenkin varovasti tätä tehdessä, sillä tässä käsitellään todella kuumaa sokeriseosta..! Sekoita sekoita puukauhalla sekaisin! Nosta lämpötila takaisin 124 asteeseen. Varo ettei pala pohjaan !!
[khömm.. itellä meinas palaa xD joten hyvä varotella muita] Kun seos on saavuttanut lämpötilan siirrä kattila pois liedeltä ja  sekoita puukauhalla (jolloin se jäähtyy nopeammin) !
anna jäähtyä 90 asteeseen jonka jälkeen sekoita tomusokerivesi seos nopeasti ja voimakkaasti  keitettyyn massaan. Laita valmis seos leivinpaperoituun neliskanttiseen vuokaan. 
Halutessasi voit laittaa pinnalle vaikka kuivattuja karpaloita -tai - 
appelsiininpalasia 
ja kookoshiutaleita :)
 Laita kylmään jäähtymään. Leikkaa haluaman kokoisiksi palasiksi ja kääri sellofaaniin.. [ Nyt jälkeen päin miettiessä tilannetta kun tein näitä, saattoi hyvinkin olla että tämä puoli desiä vettä unohtui laittamatta.. .__.
- saattaa olla että laitoin sen mutta en voi sanoa varmaksi.. Mutta tästä opittiin jotain ja ensi kerralla muistaa! :D ]


Muista myös kurkata alkuperäinen resepti! Se löytyy tästä linkistä:

Fudge -Reseptejä




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti