Hae tästä blogista

maanantai 7. joulukuuta 2015

KINKKUPEKONI-PIIRAKKA

Kauppaan mennessä visio kinkkupiirakan täytteestä alkoi kehittyä, mutta pohja oli vielä vaiheessa.  Lopulta löysin suolaisen-piirakkapohjan ohjeen, vanhasta koulun Kotitalous kirjasta. Piirakka pohjaa en ollut aikaisemmin tehnyt, mutta nyt tämän kokeilun perusteella voin sanoa että ohje oli hyvä ja pohjasta tuli ennen kaikkea maukas.. :D

Pohja
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
200g voita
100g kermaviiliä

Sekoita kuivat aineet keskenään nypi jauhoseoksen joukkoon voi ja lopuksi sekoita kermaviili taikinaan.
Painele taikina leivinpaperoidulle uunipellille tasaisesti. (vain pohjalle)

Valmista täyte:

250g kinkkua
140-200g pekonia 
2 paprikaa
5 kananmunaa
3 dl kermaa
100-150g juustoraastetta
100-150g salaattijuustokuutioita/fetaa murusettuna
oreganoa
valkopippuria
rosmariinia
paprikajauhetta
suolaa
1/2 rs kirsikka luumutomaatteja

Paahda pekoni kuumassa rasvassa kypsäksi ja kuutioi. Silppua kinkku ja  paprika. Sekoita kaikki ainekset  [PAITSI FETA JA KIRSIKKA LUUMUTOMAATIT] laakeassa astiassa sekaisin. Halkaise tomaatit kolmeen osaan. Kaada seos uunipellille taikinapohjan päälle. Murustele feta piirakan pinnalle ja koristele kirsikka luumutomaatti siivuin.

Paista 200-225 asteisessa uunissa niin kauan että pohja on saanut väriä ja on kypsää ja täyte hyytynyt (30-45 min)

Tarjoile piirakkaa melkein jäähtyneenä tai kylmänä.
Koristele halutessasi tuoreilla yrteillä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti