Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
200g voita
100g kermaviiliä
Sekoita kuivat aineet keskenään nypi jauhoseoksen joukkoon voi ja lopuksi sekoita kermaviili taikinaan.
Painele taikina leivinpaperoidulle uunipellille tasaisesti. (vain pohjalle)
Valmista täyte:
250g kinkkua
140-200g pekonia
2 paprikaa
5 kananmunaa
3 dl kermaa
100-150g juustoraastetta
100-150g salaattijuustokuutioita/fetaa murusettuna
oreganoa
rosmariinia
paprikajauhetta
suolaa
1/2 rs kirsikka luumutomaatteja
Paahda pekoni kuumassa rasvassa kypsäksi ja kuutioi. Silppua kinkku ja paprika. Sekoita kaikki ainekset [PAITSI FETA JA KIRSIKKA LUUMUTOMAATIT] laakeassa astiassa sekaisin. Halkaise tomaatit kolmeen osaan. Kaada seos uunipellille taikinapohjan päälle. Murustele feta piirakan pinnalle ja koristele kirsikka luumutomaatti siivuin.
Paista 200-225 asteisessa uunissa niin kauan että pohja on saanut väriä ja on kypsää ja täyte hyytynyt (30-45 min)
Tarjoile piirakkaa melkein jäähtyneenä tai kylmänä.
Koristele halutessasi tuoreilla yrteillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti