
tavoitteena oli tehdä muutamia erillaisia jouluisia makeisia joita kehtaisi vaikka tarjota hyvälle ystävälle tarpeen tullen..:)
Koko pieneen projektiin tarvitsin n. 1 kg tummaasuklaata (mutta itse käytin kaikki turhat suklaapalasetkin jostain vajaista maitosuklaalevyistäkin, joten semmonen seka-suklaa ei ole ongelma)
Löysin kaupasta myös kaakaovoita joten en voinut vastustaa sen kokeilua suklaisiin konvehteihin :D
Oli sulla minkä verran tahansa tätä suklaata jota haluat käyttää!
temperointi ohjeen löydät täältä:
SUKLAAN TEMPEROINTI
UMPINAISET KONVEHDIT
Kaada temperoitua suklaata silikoni muottiin. siisti palettia käyttäen ja ota ylimääräinen suklaa talteen. Anna kovettua ja koristele
Mielestäni konvehtien rakenne muuttui hiukan kaakaopavuista.. niistä tuli pehmeämpiä syödä (mutta eivät sulaneet käteen) ja muutenkin hyvin lohkeilevia naposteltavia.. :)

------------------------------------------------------------------------
TÄYTETYT KONVEHDIT
Kaada silikonimuottiin temperoitua suklaata niin että muotit täyttyvät. Kumoa
muotti ylösalaisin ja anna ylimääräisen suklaan valua muotista.Siisti palettia apuna käyttäen ja siirrä sivuun kovettumaan.
Valmista täytteet:

suklaata
aprikoosi-marmeladia
kuivattuja appelsiinipalasia
Sekoita marmelaadiin kuivatut ja sokeroidut appelsiinipalaset. Pursota marmeladisydän jo kovettuneen suklaan sisään. Kuitenkin niin ettei marmeladi kuulla suklaan alta..
Vala pohja. Irrota muotista täysin kovettuneena.

Pähkinäinen-konvehti
suklaata
Nutellaa
suolattuja pistaasipähkinöitä
Pursota pursotin pussilla nutellaa pieni pallero konvehti muotin pohjalle jo kovenneen suklaan sisälle.
Paina kuorittu pistaasipähkinä nutellan joukkoon..
vala pohja ja irroita makeinen kun on täysin kovettunut.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti