Hae tästä blogista

tiistai 10. marraskuuta 2015

MINI-VOILEIPÄKAKUT KYLMÄSAVULOHI TÄYTTEELLÄ

...voileipäkakkujen teko on yksi kivoimmista ja ruokaisimmista töistä minkä tiiän.. Yks lemppareista ja vaikka koristelussa on aikalailla samat ainekset, silti niillä voi kerta toisensa jälkeen leikitellä. 
Meillä kotona on usein kaksi tarjottavaa suolaistakakkua (kinkku- ja lohitäytteiset voileipäkakut. )
Suoraansanottuna kinkkutäytteiset uppoo meitin porukkaan paremmin, mutta pakkosyötöllä koitan saada uudenlaisetkin herkut löytämään herkutteliansa. ;)
Tällä kerralla tein mini- voileipäkakkusia lohitäytteellä.
Leivän tein itse ja kaikki kanttipalatkin menivät hyötykäyttöön välipalana joko itsellä tai hepalla :) Itse käytän leipiin kaikki vanhaksi menevät jauhot, mitä vaan kuiva-aine kaapista löytyy. 
Mutta tällä kertaa tällainen leipä:
---------------------------------------------------------------

Voileipäkakkuleipä:

7 dl vettä
75 g hiivaa
2 tl suolaa
1 tl sokeria
1000 g jauhoseosta 
( graham-, hiivaleipä- ja vehnäjauhoja (lisää tarvittaessa))
3 rkl öljyä

Eli liuota hiiva n. 39 asteiseen veteen ja lisää suola ja sokeri ja suurinosa jauhoista. Lisää öljy ja vaivaa taikinaa käsillä jauhoja lisäten (kunnes takina irtoaa kulhosta)
Ota taikina kulhosta ja riivaa taikinaa puhtaalla tasolla jotta saadaan edes vähän sitkoa.
Anna taikinan levätä n. 25 min kulhossa jonka jälkeen muotoile kahdeksi leiväksi. Anna kohota ennen paistoa n. 30 min. Paista 200 asteisessa uunissa n. 25 min. Leipä on kypsä kun koputtaessa kuuluu ontto ääni ja väri on kauniin ruskea.. Anna jäähtyä vuoasta kumottuna huoneen lämmössä. Pakkaa muovi pussiin ja leikkaa seuraavana päivänä viipaleiksi tai millaiseksi sitten halusi voileipäkakkunsa tulevan. 
Mutta anna lievän mieluusti "vanhettua" paripäivää, jonka jälkeen voi alkaa helposti työstämään kakkua.

-------------------------------------------------------------
Tässä tapauksessa leikkasin kakusta reunat ja tasoitin kakun.  Leikkasin kolme/neljä pohja palasta joista sitten muotilla leikkasin haluamiani pohjapalasia kolmeen kerrokseen (halkaisia 5-8 cm), jotka kostutin ihan tavallisella maidolla.
-----------------------------------------------------------

Lohi-täyte:

 200g tuorejuustoa (tilli)
70 g majoneesia
10g tuoretta tilliä
260g kylmäsavulohta silputtuna
2 tl oreganoa
2 tl tilliä
aromisuolaa/yrttisuolaa
sitruunanmehua

sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi massaksi. 

----------------------------------------------------------
Kokoaminen leivosvuokaan:

Kostuta pohjapalat maidolla (kalaliemikuutiolla tai vastaavalla)
Levitä täytettä puolet täytteestä pohja paloille ja tasoita. 
*Kostuta välikerros ja lisää loput täytteestä. Asettele kansipalat ja kostuta huolellisesti. Vedä kelmu pinnan päälle  ja anna maustua seuraavaan päivään jääkaapissa.  

Irrota kelmu ja poista leivosvuoat. Kostuta tarvittaessa kansipalaa.

-----------------------------------------------
Pinnalle: 

100g tuorejuutoa (ruohosipuli)
50g majoneesia

Sekoita tasaiseksi massaksi. Levitä kakkujen pinnalle ja reunoille (jolloin reunoille tuleva juustoraaste kestää paikallaan)

------------------------------------------------
Reunalle:

juustoraastetta

-----------------------------------------------------

Koristeeksi:

salaattia
kirsikkatomaattia
viinirypäleitä
sitruunaviipale
- persiljaa
- ruohosipulia
- tilliä
graavilohta tai kylmäsavulohi siivuja






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti