-Tuliko avattua uunia liian aikaisin ja usein kesken paiston ja tökittyä kakunpintaa kokeillen kypsyyttä turhan usein?!
.. itsellä saattaa joskus hermot olla kireellä ja sitten kirotaan taikinaa mutta...Voip vaikka olla, mutta tekevälle sattuu ja tapahtuu. Ei kannata lannistua ja viskata kakkua seinään (ainakaan ihan heti).. Joka tapauksessa ensikerralla se onnistuu sitten paremmin. :)
Muttamutta tällä kertaa vähän tavallisempaa kermakakkua heti kakun siistittyä..
Kakkupohja:
5-6 munaa
3 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl karkeaa vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää jo kerran siivilöidyt kuivat aineet siivilän läpi taikinaan. Sekoita tasaiseksi massaksi ja laita jo voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (halkaisia n. 18 cm, korkeus 10cm) . Paista 175 asteisessa uunissa n. 30 - 40 min tai niin kauan että kakku on vetäytynyt vuoan reunoilta ja kimmoisa painaltaessa.
-Pakasta kakku..
rupea työstämään kakkua seuraavana päivänä
Täytteet:
200g aprikoosimarmeladia
2 rkl sitruunamehua
sekoita tasaiseksi massaksi ja laita odottamaan täyttämis vaihetta
600g kermaa
tomusokeria
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja aloita kostuttamalla kakku maidolla/sokerivedellä
Levitä puolet marmeladista ja kermavaahtoa. Kun kakussa on kolmas ja viimeinen kerros. Lado kermavaahtoa kakun pinnalle ja koristele..
Rouhi pähkinöitä ja suklaata, sekä paahdettua valkosuklaata!
Ohjeen löydät täältä
: Paahdettu valkosuklaa
Tosi hyvän näkönen! Vaikuttaako toi karkee vehnäjauho jotenki eri tavalla tohon pohjaan? :-)
VastaaPoista..pohjasta tulee pienihuokoisempi ja sitä on helpompi käsitellä ja leikellä! Ite oon huomannu sen että kakkupohjasta tulee myös paljon särmikkäämpi (parhaiten lopputuloksen näkee esim. marsipaani/sokerikuorrutteisissa kakussa) :)
Poista