Hae tästä blogista

keskiviikko 18. marraskuuta 2015

APRIKOOSI-KERMAKAKKU


Uusia päähänpistoja ja kokeiluja. Kokeilin uutta säädettävää vuokaa paistamiseen ja pelko siitä ettei pohja kypsykkään.. suureni vain paistoajan vähetessä. Voin sanoa ettei kaikki aina mene niin kuin suunnittele mutta se kuuluu asiaan.. Ja omista virheistähän sitä oppii.. :) 

-Tuliko avattua uunia liian aikaisin ja usein kesken paiston ja tökittyä kakunpintaa kokeillen kypsyyttä turhan usein?! 

.. itsellä saattaa joskus hermot olla kireellä ja sitten kirotaan taikinaa mutta...Voip vaikka olla, mutta tekevälle sattuu ja tapahtuu. Ei kannata lannistua ja viskata kakkua seinään (ainakaan ihan heti).. Joka tapauksessa ensikerralla se onnistuu sitten paremmin. :)

Muttamutta tällä kertaa vähän tavallisempaa kermakakkua heti kakun siistittyä..

Kakkupohja:

5-6 munaa
3 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl karkeaa vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta 



Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää jo kerran siivilöidyt kuivat aineet siivilän läpi taikinaan. Sekoita tasaiseksi massaksi ja laita jo voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (halkaisia n. 18 cm, korkeus 10cm) . Paista 175 asteisessa uunissa n. 30 - 40 min tai niin kauan että kakku on vetäytynyt vuoan reunoilta ja kimmoisa painaltaessa.
   
-Pakasta kakku..
rupea työstämään kakkua seuraavana päivänä

Täytteet: 

200g aprikoosimarmeladia
2 rkl sitruunamehua

 sekoita tasaiseksi massaksi ja laita odottamaan täyttämis vaihetta

 600g kermaa
tomusokeria

  Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja aloita kostuttamalla kakku maidolla/sokerivedellä
Levitä puolet marmeladista ja kermavaahtoa. Kun kakussa on kolmas ja viimeinen kerros. Lado kermavaahtoa kakun pinnalle ja koristele..
Rouhi pähkinöitä ja suklaata, sekä paahdettua valkosuklaata! 

Ohjeen löydät täältä
 : Paahdettu valkosuklaa



 Aprikoosi-kermakakku


2 kommenttia:

  1. Tosi hyvän näkönen! Vaikuttaako toi karkee vehnäjauho jotenki eri tavalla tohon pohjaan? :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ..pohjasta tulee pienihuokoisempi ja sitä on helpompi käsitellä ja leikellä! Ite oon huomannu sen että kakkupohjasta tulee myös paljon särmikkäämpi (parhaiten lopputuloksen näkee esim. marsipaani/sokerikuorrutteisissa kakussa) :)

      Poista