Hae tästä blogista

keskiviikko 18. marraskuuta 2015

SEKOITETTAVA VOITAIKINA

Taikinasta saa hyviä piiraspohjia suolaisille piirakoille ja muihin lehti/voitaikina leivoksiin :D

Taikinan valmistus:

250g voita
250g (kylmiä) vehnäjauhoja
n. 1 dl kylmää vettä

Vehnäjauhot voi mittauksen jälkeen laittaa pakastimeen odottaan. Samalla taikinan jäähdyttäminen nopeutuu kun osa aineista on kylmiä. Paloittele voi pieniksi palasiksi tai siivuiksi, jotta ne sekoittuvat taikinaan helposti ja tasaisesti    (anna pehmetä hiukan)
Sekoita taikinan kaikki ainekset keskenään, niin että taikinasta tulee tasainen ja kaikki aineet ovat sekoittuneet.
Älä vaivaa taikinaa  kuitenkaan liikaa, sillä tähän taikinaan ei tarvita sitkoa.

Taputtele taikina leikkuulaidalle ja laita pakkaseen kylmään lepäämään. Ota taikina 15-30 min kuluttua ja kaulaa taikina auki n. 1 cm paksuiseksi levyksi ja taittele 1x3 ja kaulaa taitoksen myötäisesti uudestaan auki ja taittele 1x4. Laita taiteltutaikina takaisin pakkaseen ja anna levätä 30-45 min. 
(Taikinan ei anneta jäätyä pakkasessa vaan kovettua hiukan mikä helpottaa kaulaamista. )
Ota taikina pakkasesta ja kaulaa 1x4 (ja halutessasi voit kaulata taikinan vielä kerran), laita taikina pakkaseen lepäämään.
Halutessasi voit tässä vaiheessa leikata taikinan vaikka halki kahtia, laittaa pussiin pakkaseen odottamaan käyttöään. Onhan se kivaa jos on taikina valmiina pakkasessa ja mahdollista käyttää sitä tarpeen mukaan ja silloin kun siltä tuntuu. Mikäli alat työstämään taikinaa seuraavaksi kaulaa taikina auki 30 min levon jälkeen käyttötarkoituksen mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti