Ensimmäinen ohje on vanhasta Kotitalous-kirjasta..
1. Murotaikina
200 g voita
1/2 dl sokeria
2 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat hitaasti yksitellen mutta samalla nopeasti vatkaten. Sekoita kaikki kuivat-aineet keskenään ja siivilöi taikinan joukkoon!
Laita jääkaappiin tuorekelmuun käärittynä kovettumaan. Leivo kylmä taikina pehmeäksi ja työstä haluamallasi tavalla.
ja aloitin työstämisen ] :)
2. Murotaikina
600 g voita
450 g sokeria
150 g kananmunia
900 g vehnäjauhoja
10 g leivinjauhetta
Pehmitä voi ja sekoita lapavatkaimen avulla yleiskoneessa sekaisin tasaiseksi massaksi.
EI SAA VAAHDOTTAA!
Anna kovettua jääkaapissa/kylmiössä. Taikina valmis käytettäväksi seuraavana päivänä!
Tee taikinasta haluamiasi leivoksia!
Murokuppien valmistus kotioloissa
Voitele murokuppi tai tartalet -vuoat voilla ja jauhota vehnäjauhoa käyttäen.
Muodostataikinasta tanko ja kokeile leikkaamalla alkuksi tarpeeksi suuri palanen että kun painelet taikinaa kiinni metalliseenvuokaan, paksuudeksi jäisi joku 2,5-3,mm. Kerää ylipääräinen taikina viemällä käsi vuoan reunaa kohti niin että kaikki ylimääräinen taikina leikkautuu pois, ja ohenee hieman vuoan reunaa kohden.
Tässä tapauksessa itse pistelin vuoassa olevan
leivoksen haarukalla kauttaaltaan minimoidessani hirveän ei-halutun kohoamisen!

- ja sanottakoon että tämä oli ensimmäisiä kertoja kun kotona teen murokuppeja ja aion käyttää
tätä taktiikkaa mikäli sikäli tarvitsen muropohjia vain muutaman
kappaleen..! :D (paistuvat ehkä vähän nopeammin sisältä ja ulkoa)
Paista pohjia 200 asteessa, niin kauan että reunohin tulee hieman kullanruskea paistopinta. (6-8 minuuttia)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti