useampi niitä on tullu kyllä tehtyy ja hauska niiden parissa on hommailla.. ^^
Nyt sitten isänpäivänä päätin kokeilla semmoista kulhoilla kikkailua, joka onnistu ihan kohtuullisen hyvin. [ Kuvista ehkä huomaa mitä tarkoitan ]
Kohteena pistaasipähkinät joita en koskaan ole itse aikaisemmin kakuissa käyttänyt.. Mutta nyt kokeiltu ja ihan tyytyväinen lopputulokseen!
Ulkonäöltään kunnon sekasotku, mutta älkää antako sen kuitenkaan hämätä: mielestäni ihan kehityskelpoinen tapaus ja varmasti palaan tähän myöhemmin uusin ideoin..:)
-------------------------------------------------------------------------
Kakussa oli pohjalla MELKEIN pohjan kokoinen halkaisialtaan vähän pienempi vaalea itsetehty vetopohjapala
Vetopohja:
(n. 2 uunipellin kokoista pohjaa)
3 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
2-2 1/2 dl karkeaa vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
-Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja
lisää jauhot leivinjauheen kanssa ja sekoita huolella. Levitä ohut kerros uunipellille ja paista 200 asteessa n. 7 min tai niin kauan että pinta on kullanruskea.
Anna jäähtyä..
----------------------------------------------------------------------
Kakun pohja oli siis vetopohjapala
leikattuna halkaisialtaan n. 18 cm:n ympyräksi.
Säädä vuoka halkaisialtaan 20 cm ja voitele vuoan reunat kevyesti öljyllä ja sokeroi tomusokerilla!
----------------------------------------------------------------------
tarvitset: kaksi erikokoista kulhoa (pienempi 2-3 dl kokoinen) suurempi vuorattuna sisältä (ja pienempi ulkopuolelta) elmukelmuun.
Elikkäs:
8 dl kermaa
300g tuorejuustoa
100g tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää haarukalla notkistettu tuorejuusto. Sekoita ja vatkaa niin että tuorejuusto on sekoittunut kokonaan. Mausta sokerilla ja
jaa tämä kermatuorejuusto seos kolmeen kulhoon, niin että yhteen kulhoon 150g , toiseen 550g ja 400g.
-------------------------------------------------------------------
Pistaasi -täyte
n. 550 g kermatuorejuuto seosta
250g pistaasipähkinöitä rouhittuna
tomusokeria tarvittaessa
50 g valkosuklaata karkeasti rouhittuna
( halutessasi 1/2 sitruunan raastettu kuori
1 rkl sitruunamehua )
3 tl liivatejauhetta liuotettuna 3 rkl veteen (tai vastaavasti 6 liivatelehteä)
2 rkl kiehuvaa vettä
Rouhi kuoritut pistaasipähkinät ja valkosuklaa karkeasti. Sekoita kermatuorejuuston joukkoon ja lisää halutessasi sitruunamehua ja raastettua kuorta. Sulata liivatelehdet tai liivatejauhe kiehuvassa vedessä ja lisää pieneen erään pistaasipähkinä massaa sekoittaen kokoajan. Lisää loppuun täytteeseen. Laita massa isoon elmukelmulla vuorattuun kulhoon. Paina pienempi ulkoapäin vuorattu kulho melkein kokonaan pistaasitäytteen sekaan, jotta hyytyessään, ja kulhon poistettaessa siihen jää pieni pyöreä ontto kolo, johon seuraava täyte laitetaan..
Siirrä kylmään hyytymään.
[ Poista pieni kulho pistaasitäytteestä tämän hyydyttyä.]
---------------------------------------------------------------------------
Suklainen -täyte
n. 150g kermatuorejuusto seosta
50g tummaa suklaata karkeaksi rouhittuna
2-3 rkl kaakaojauhetta (tumma)
(lisää halutessasi tomusokeria)
1 tl liivatejauhetta veten liotettuna/ 2 liivatelehteä
2 rkl kiehuvaa vettä
- sekoita kermatuorejuuston joukkoon kaakaojauhe ja tummasuklaa rouhe. Sulata liivate kiehuvaan veteen ja sekoita huolellisesti pieneen massaan. Kaada suklaatäyte pistaasipähkinä täytteeseen tehtyyn koloon, josta pienempi kulho poistettiin. Laita hyytymään kylmään.
Asettele vetopohja pala jo hyytyneen puolipallon muotoisen täyteen pinnalle pohjaksi ja kumoa kakkupahvin päälle niin että vetopohjan ja vuoan väliin jää kuitenkin pieni tila täytteelle.
---------------------------------------------------------------------
Vaniljainen tuorejuusto täyte
n. 400g kermatuorejuusto seosta
3 tl liivatejauhetta/ 6 liivatelehteä
2rkl kiehuvaa vettä
Sekoita pieneen erään sulatettu liivate ja sekoita huolella. Lisää loppuun täytteeseen ja sekoita kunnolla.
Laita pursotin pussiin ja levitä vuokaan niin että puolipallon muotoinen täyte peittyy.
Laita hyytymään.
--------------------------------------------------------------------------------
Kun kakku on hyytynyt, poista vuoka.
- Itsellä toisesta kakusta jäi ylimääräistä kermavaahtoa, joten pursotin siitä sitten "kauniit" reunapursotukset.
Pinnalla on kiille, joka on tehty hyytelösokerista.
Koristeena erillaisia pähkinöitä (hassel-,saksan- ja pekaanipähkinöitä)
ja suklaa raitoja sekä paahdettua valkosuklaata.
--------------------------------------------------------------
Paahdettu valkosuklaa
75g valkosuklaata
Rouhi valkoinen suklaa karkeaksi rouheeksi. Laita leivinpaperin päälle sulkaarouhetta ohut kerros ja paahda 200 asteisessa uunissa keskitasolla niin kauan että suklaa on saanut kauniin kullanruskean värin ja alkaa ruskettua..
ota uunista ja anna jäähtyä..
Murustele pähkinöitten joukkoon ja nauti :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti