Hae tästä blogista

sunnuntai 15. marraskuuta 2015

SUKLAA-APPELSIINI CUPCAKES

Sekoitettu muffinssitaikina 
on nopeaa ja helppoa tehdä..
 jokaiselle joka haluaa herkkuja ja äkkiä! :)
Viikonloppuna päätin tehdä suolaisen lohipiirakan ohessa jotain naposteltavaa.. ja helppo ohje vanhasta kotitalouskirjasta houkutteli kummasti (pienin muunnoksin tietenkin) :3
 
[ kannattaa tsiigailla vanhoja reseptikirjoja läpi, koska sieltä saattaa löytyä yllättäviä ja mielenkiintoisia ohjeita!
Mutta oikeesti käyttäkää hyödyksi kaikki vanhat kirjat ja ohje-lehtiset :) ]

Suklaa-appelsiini cupcakes

4 dl jauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
(100g suklaata karkeaksi rouhittuna)
2 rkl kaakaojauhetta
halutessasi appesiinin kuorta raastettuna

1 dl maitoa
2 kananmunaa
n. 100 g voisulaa
+ 30 g suklaata sulatettuna

 alkuperäinen ohje löytyy:
 Taiturit 7-9 -kotitalouskirjasta
          (s. 228) Nopeat suklaamuffinssit

Laita uuni kuumumaan 200 asteeseen.
 Sekoita kuivat-aineet ja nesteet keskenään omissa kulhoissaan.. Yhdistä raaka-aineet ja sekoita tasaiseksi massaksi. (laita massa pursotin pussiin ja pursota) annostele taikinaa muffinssi vuokiin. Laita taikinaa 3/4 osaan vuoasta. Valmista täyte.

Tuorejuustotäyte:

150g tuorejuustoa (appelsiini)
1 rkl kermaa
1 rkl tomusokeria

Sekoita massaksi.. Pursota jokaisen muffinssin sisään sopiva määrä täytettä.

Paista uunissa keskitasossa 12-15 minuuttia tai niin kauan että taikinaa ei tartu tikkuun.

Kuorrute:

250 g tuorejuustoa (appelsiini/maustamaton)
250 g kermaa
tomusokeria (oman maun mukaan)

Vatkaa kerma ja tuorejuusto vaahdoksi ja mausta sokerilla oman maun mukaan. Jaa täyte kahtia ja värjää toinen puolikas oranssiksi. Asettele molemmat täytteet pursotin pusseihin ja nämä pussit yhteen pursotinpussiin, molemmat pussinsuut yhtä lähelle suuaukkoa jossa on suuri tähtitylla. Koristele erillaisilla pursotuksilla.

Koristele:

sokerikuulat
suklaa raaste
kaakaojauhetta
sokerikoristeet









 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti